Copyright H.E. Schoonekamp. Zonder mijn toestemming mogen mijn verhalen niet gekopieerd en/of gepubliceerd worden. Linken mag uiteraard wel.

vrijdag 2 januari 2015

Brief aan Máxima: Gelukkig 2015

                                                                          Zutphen, 1 januari 2015

Beste Koningin Máxima, 

De beste wensen voor dit komende jaar! Ik hoop dat 2015 een mooi en liefdevol jaar voor u en uw hele familie wordt!

Bent u een beetje bijgekomen? Is het bij u thuis ook weer zo uit de hand gelopen en is er tot vanochtend vroeg doorgefeest? Werd u ook vanmiddag pas wakker en toen u in de woonkamer kwam, dacht u toen ook dat er een orkaan was geweest? Altijd lastig om met een kater de drank- en etensresten van de vorige avond op te ruimen. Het is echt een dag om op de bank te gaan liggen en te vergeten dat het goede voornemen om niet meer zoveel te drinken de eerste uren van dit jaar al mislukt is.

Is het nog gelukt om al die oliebollen op te eten die uw schoonmoeder heeft gebakken? Weggooien is geen optie, ze heeft er zo haar best op gedaan. En u moet vandaag natuurlijk op bezoek bij uw schoonmoeder, dat hoort nou eenmaal zo in Nederland. En durf dan maar eens te zeggen dat haar oliebollen op stuiterballen lijken en dat zelfs de hond ze niet lust. Misschien kunt u ze aan uw beveiligers geven, die zijn toch al gewend aan die harde granenrepen en durven toch niet te weigeren.

Zijn de kinderen inmiddels uitgespeeld met de sterretjes? Het in Duitsland gekochte vuurwerkpakket van uw echtgenoot zal wel voor een mooi spektakel hebben gezorgd. Heeft u hem nog wel gezien gisteravond? Of stond hij net als de rest van mannelijk Nederland vanaf 18:00 uur voor het huis te knallen en te schieten met in zijn ene hand een biertje en in zijn andere hand een sigaret. En ja, die sigaret is echt alleen om het vuurwerk aan te steken…

Succes met het opmaken van de geopende flessen wijn en champagne van gister. Het is wel het beste katermedicijn. Gewoon even doorzetten vandaag. Proost.

Uw onderdaan, 
Henrieke Schoonekamp


Geen opmerkingen:

Een reactie posten