Copyright H.E. Schoonekamp. Zonder mijn toestemming mogen mijn verhalen niet gekopieerd en/of gepubliceerd worden. Linken mag uiteraard wel.

dinsdag 17 september 2013

Brief aan Máxima. Prinsjesdag.


                                                                       Zutphen, 17 september 2013

Beste Koningin Máxima,

Over enkele uren gaat het gebeuren. Dan mag u in de Gouden Koets stappen en naar de Ridderzaal rijden. Daar zal uw echtgenoot zijn eerste troonrede voor gaan lezen. En omdat u de Koningin bent mag u er naast gaan zitten. Leuk hoor.
Uw echtgenoot zal gaan vertellen dat het in Nederland economisch niet al te best gaat. Ondertussen zitten er in de Ridderzaal veel politiek belangrijke mensen met de meest idiote creaties op hun hoofd. En een aantal ook in hun hoofd.

Prinsjesdag, daar heeft uw echtgenoot u vast niet over verteld tijdens uw eerste date. En nu zit u er mee. Nou mag u lachend in de Gouden Koets naar het volk langs de kant van de weg zwaaien en proberen niet in slaap te vallen tijdens de lange, saaie troonrede als u naast uw echtgenoot zit. Wat trekt u aan? Iets kleurrijks in deze sombere financiële tijd? Of is dat ongepast. Stemmig zwart met een raar hoedje? U staat alles wel goed, dat is uw voordeel. Heeft u geoefend in serieus kijken tijdens het aanhoren van een tekst die niemand begrijpt?

Ik wens u veel sterkte vandaag. Echt gelachen zal er niet worden. Of heeft u afgelopen nacht de troonrede her en der tekstueel stiekem wat aangepast? Of een flinke scheut drank gegoten in de jus d’orange van uw echtgenoot vanochtend? Jeukpoeder in de hoedjes? Dan kijk ik er naar uit om de troonrede te gaan volgen.

U kunt er vast nog onderuit komen door te zeggen dat u enkel prinsesjes hebt voortgebracht en dus niks te zoeken hebt op Prinsjesdag. 
Sterkte.

Uw onderdaan,

Henrieke Schoonekamp

1 opmerking:

  1. Diverse taalfouten. 'U echtgenoot' moet natuurlijk 'Uw echtgenoot' zijn. Verder is 'meest idiote' foutief Nederlands, want dat moet 'idiootste' zijn. Het is officieel nog steeds prinses Maxima. 'heeft u' kan geloof ik wel, maar moet meen ik 'hebt u' zijn. Verder is het een leuk stukje hoor!

    Plata

    BeantwoordenVerwijderen