Copyright H.E. Schoonekamp. Zonder mijn toestemming mogen mijn verhalen niet gekopieerd en/of gepubliceerd worden. Linken mag uiteraard wel.

dinsdag 9 juli 2013

Brief aan Máxima; Sprookjes


              Zutphen, dinsdag 9 juli 2013,


Beste Koningin Máxima,

Heeft u het al gehoord? De wolf is terug in Nederland! Geen wolf in schaapskleren of een schattig korenwolfje, nee the one and only echte wolf. Wel hartstikke dood, maar toch, hij is er! Als er één schaap over de dam is volgen er meer... wolven eten schapen dus dat geldt ook vast voor hen. 

Nou weet ik niet wat ze u vroeger in Argentinië hebben wijsgemaakt over wolven, maar ik ken ze alleen uit sprookjes. Wolven eten zeven geitjes, wolven eten roodkapje, wolven zijn levensgevaarlijk bij volle maan, wolven proberen de drie biggetjes op te vreten. Gruwelijk! Maar mijn moeder vertelde me vroeger als ik na het horen van zo'n sprookje niet durfde te slapen: "Kind, het is maar een sprookje, ga maar lekker slapen, hier zijn geen wolven." Nou, mooi wel dus! Wolven komen niet alleen voor in sprookjes, wolven bestaan echt! Prinsessen en gewone meisjes die Koningin worden, die kwamen ook alleen voor in sprookjes dacht ik vroeger...

Maar als wolven en prinsessen niet alleen in sprookjes voorkomen, maar ook echt hier in Nederland rondlopen... wat is er dan nog meer in Nederland? Vuurspuwende draken? Huisjes met zeven dwergen? Bestaan er nog zwavelstokjes? Is er echt iemand die Repelsteeltje heet? Zevenmijlslaarzen, waar kun je die kopen? Een huisje van snoep op Funda? Heksen die kinderen in de kookpot stoppen? Katten met laarzen? Een lamp met een geest erin? Boze stiefmoeders met giftige appels? Spiegels die praten? Rode schoentjes die altijd dansen? Zeemeerminnen onder de waterspiegel? Een keizer met nieuwe kleren? Reuzen met knuppels? Bonenstaken tot in de wolken? Vliegende tapijten?

U bent het levende bewijs dat sprookjes bestaan. Van gewoon meisje naar sprookjesprinses en nu Koningin! Als u me zoekt om te vertellen hoe dat zit... ik ben bij het water, kikkers kussen. Da's vast ook geen sprookje dat er eentje in een prins verandert.

Met vriendelijke groet,
Henrieke Schoonekamp

2 opmerkingen:

  1. Whaha, mooi Henk!!
    Beter nog zet je die kikker op een witte knol, dan kiest ie na zijn transformatie nog voor jou ook... ��

    BeantwoordenVerwijderen