Copyright H.E. Schoonekamp. Zonder mijn toestemming mogen mijn verhalen niet gekopieerd en/of gepubliceerd worden. Linken mag uiteraard wel.

maandag 17 juni 2013

Brief aan Máxima; Bezoek aan Zwolle


Zutphen, maandag 17 juni 2013,


Beste Koningin Maxima,

Heeft u een goed weekend gehad? En heeft u een beetje kunnen genieten van het mooie weer? Ik mocht weer eens werken afgelopen weekend, geen terrasjes of wijntjes helaas.

Ik las net dat u komende woensdag naar Zwolle gaat. Erg jammer! U had beter vanavond kunnen gaan. Ik had namelijk vandaag na werktijd met een goede vriendin uit Drachten afgesproken in Zwolle. Zwolle ligt mooi in het midden tussen Zutphen en Drachten, vandaar. We hebben even gewinkeld en zijn daarna op een leuk terras neergeploft, lekker in het zonnetje. Allebei één wijntje, want tja, we moesten nog naar huis rijden. Lekker zitten, kletsen, wijntje, hapje, u kent het wel. Later op het terras wat gegeten en een goede bak koffie gedronken. Uiteindelijk toch maar opgestaan en toen zijn we lekker door de kleine historische straatjes gaan lopen. Mooie gebouwen, zonnetje, vrolijke mensen, niks mis mee. Gewoon daar lopen waar we willen lopen. De dorpsgek in een rolstoel die breed lachend tegen ons riep dat wij de vrouwen van zijn leven waren en dat hij de hele dag op ons had staan wachten. Staan wachten in een rolstoel, da’s knap... Gewoon Zwolle dus en leuk. We kwamen een ijssalon tegen, hebben een heerlijk ijsje gekocht en zijn nog even doorgeslenterd langs de gracht van Zwolle. En toen maar naar huis.

Beste Koningin Maxima, was gewoon meegegaan! Dan had u ook heerlijk kunnen chillen in Zwolle, lekker op het terras kunnen zitten en kunnen lopen waar u zelf wilt. Nu moet u allerlei verplichte routes lopen en komt u die man in zijn rolstoel echt niet tegen. Op een terras zitten met een wijntje staat vast niet op het programma, laat staan een ijsje kopen. Dus stuur nou gewoon even een appje de volgende keer dat u naar Zwolle gaat, dan gaan wij met u mee. Wij kennen de weg ook niet, maar banjeren gewoon lekker als toerist door Zwolle. Gewoon als onszelf. En niemand die op ons wacht, behalve die man in die rolstoel…

Met vriendelijke groet,
Henrieke Schoonekamp (en Sabine)

PS: als u een keer met ons meegaat, kunt u dan vragen aan uw chauffeur of hij via Drachten en Zutphen naar Wassenaar kan rijden? Dan kunnen we meer dan 1 wijntje drinken…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten