Copyright H.E. Schoonekamp. Zonder mijn toestemming mogen mijn verhalen niet gekopieerd en/of gepubliceerd worden. Linken mag uiteraard wel.

zaterdag 19 september 2015

Politieblog. Oververhit.

“112 politie, uit welke plaats belt u?” 
“JAAA hallo, jullie moeten NU wat aan die blaffende k*thond van de buren doen, anders trap ik daar zelf de deur in en maak ik dat beest kapot!!”
Ik draai het volume van mijn headset wat lager, de man schreeuwt immers hard genoeg. 
“Ik begrijp dat u last heeft van de blaffende hond van de buren. In welke plaats bent u meneer?”
“Je moet niet zo zeuren, je moet gewoon zorgen dat dat beest z’n kop houdt!”
“Meneer, dat wil ik wel, maar dan moet ik toch echt weten op welk adres die hond zit.”
“Jullie doen ook nooit wat! Laat maar!” -tuuttuuttuut-
De man heeft de verbinding verbroken. Ik leun zuchtend achterover in m’n stoel op de bloedhete meldkamer van de politie. Binnen is het bloedheet, maar buiten ook. En dat is te merken aan de meldingen deze avonddienst. 

Weer telefoon, ik neem op: “112 politie, uit welke plaats belt u?” 
Dit keer een boze vrouw aan de telefoon die klaagt over stankoverlast van de barbecue in de tuin van de buren. En er wordt nog alcohol gedronken ook. Ik kijk op de klok. Het is 19:00 uur. Ik leun weer achterover, ondertussen de druppels van de nauwelijks werkende airco uit het plafond ontwijkend en zeg de vrouw dat de buren gewoon de barbecue mogen aansteken en dat ze daar geen 112 voor mag bellen. Naar 112 mag alleen gebeld worden in levensbedreigende situaties en nu wordt deze lijn onnodig bezet gehouden voor mensen die echt de politie nodig hebben. Ook deze vrouw is niet blij met mij en zegt dat ze de barbecue zelf wel uit gaat maken, waarop ook zij de verbinding verbreekt. Ik denk dat ze boos is omdat ze niet bij de buren is uitgenodigd.

Ik zeg tegen mijn collega dat ik de Explosieven Opruimingsdienst ga bellen. Verbaasd vraagt hij waarom, ondertussen zoekend in de meldingen of hij iets gemist heeft. Ik zeg hem dat we in een gebied werken waar op deze bloedhete avond heel veel mensen met een kort lontje wonen en dat ik bang ben dat die allemaal gaan exploderen. Daar komt de EOD niet voor krijg ik te horen. En de brandweer mag ik ook niet inschakelen om alle boze oververhitte inwoners van ons gebied te koelen.

Deze warme dagen zorgen voor heel veel meldingen van kleine vechtpartijtjes, geluidsoverlast, geschreeuw over en weer en burenconflicten. Niemand die nog wat van een ander kan hebben. En iedereen dreigt het zelf wel op te lossen. Maar aangezien daar geen meldingen van komen, heeft men het zelfs daarvoor te warm.

Telefoon. Ik neem weer op: “112 politie, uit welke plaats belt u?” 
“Zja, haalloo, de autooo van de buren sjtaat voor mijn deur en ik vin die auto niet mooi”
“Heeft u gedronken meneer?”
“Zjaaaa seker, een paar biertjes tegen de hitte mevrrrouw”
“Meneer, u belt 112. Dat is alleen voor echt levensbedreigende situaties. Ik snap dat u die auto niet mooi vindt, maar daar komt de politie niet voor. Neemt u nog maar lekker een koud biertje en ga dan lekker slapen.”
“Zjaaa, dat isj wel un goed ideeee van u mevrrrouw, dat ga ik doen, dank u wel, u heeft echt goeieee ideeën, u bent echt heel sjlim en liefff.”
“Graag gedaan meneer, fijne avond.”
Ik verbreek de verbinding. Eindelijk een tevreden klant. Mag ik al naar huis?

6 opmerkingen:

 1. whahahahaha, geweldig geschreven! Dat maakt zo'n avonddienst toch wel weer een beetje goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je schrijft geweldig! 😂 😂 😂 Dit is de eerste blog die ik van je lees (Tijdens het barbecuen met onze blaffende hond op de achtergrond maar gelukkig heb ik een lelijke auto om de buren tevreden te houden 😉 )

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je schrijft geweldig! 😂 😂 😂 Dit is de eerste blog die ik van je lees (Tijdens het barbecuen met onze blaffende hond op de achtergrond maar gelukkig heb ik een lelijke auto om de buren tevreden te houden 😉 )

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk om te lezen, zo leuk dat ik het auto-stukje gedeeld heb met mijn lezers (uiteraard met bronvermeldin ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zijn er geen gevolgen voor zulke (nutteloze) bellers? Zo duurt een avond vast erg lang.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De politie
  Laat me niet lachen
  Ik dacht dat ze voor onbelangrijke zaken juist wel komen en anders niet
  Weet dit uit ervaring en bekijk maar eens naar programma's als gestalkd en internetpesters dan weet je wat je aan deze overbetaalde mensen hebt.

  BeantwoordenVerwijderen